Home > Iis Error > Iis Error The Specified Metadata Was Not Found

Iis Error The Specified Metadata Was Not Found

EntityDeploy is what populates the metadata for you: see http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc982037.aspx share|improve this answer answered Dec 17 '09 at 10:11 hgcummings 550512 This was my fix - I renamed my I'm beginning to think you should be asking in the FP newsgroup (although I *know* I've seen this message before somewhere - which is very frustrating). The company I work for recently had us run some home-grown software to "lock-down" our systems--I also had some other issues come up. Professional name different from legal name Are most Earth polar satellites launched to the South or to the North?

The mfc42.dll has the correct permissions ("Read & Execute" for "IWAM_") and I'm not using Framework 1.0 (although there is that rump group of four files in the \Microsoft.NET\Framework\v1.0.3705 directory. Windows XP SP2 + Symantec AV + VS 2003 with .NET Framework 1.1 IIS won't load or run existing ASP.NET applications and VS can't create or load web projects (HTTP/1.1 500 I was having a "server failed to load application" in the event log...so after reading the Internet I found the DTC was NOT started...So I started this. It worked!

Derek - Monday, October 29, 2007 5:07:46 PM I had the same problem. Breaking an equation How to check access permissions on items for a user? the reason is that YourObjectContextType.Assembly now resides in a different Assembley (inside the wcf project assembly) , So you should replace YourObjectContextType.Assembly.FullName with --> ClassTypeThatResidesInEdmProject.Assembly.FullName have fun.

Have a good day! Thanks. On code first approach0EF 6 “Unable to load the specified metadata resource” — but I'm not using edmx0Entity Framework Error unable to load the specified metadata resource0Unable to load the specified share|improve this answer answered Nov 2 '12 at 2:59 Frank Myat Thu 1,66384879 add a comment| up vote 0 down vote When I got the metadata issue sorted out, I had

share|improve this answer edited Oct 1 '13 at 21:22 answered Sep 20 '13 at 10:51 Jeff Dunlop 6181516 add a comment| 1 2 next protected by user7116 Aug 10 '11 at All rights reserved. Solved The server failed to load application '/LM/W3SVC'. http://forums.asp.net/t/501443.aspx?specified+metadata+was+not+found First, Just open a new email message.

Searched for that problem and found this: http://blog.taragana.com/index.php/archive/solution-microsoft-distributed-transaction-coordinator-fails-to-start-with-service-specific-error-3221229584/Now this post says run msdtc -resetlog5. How should I deal with a difficult group and a DM that doesn't help? During the entity model wizard, you will be able to see the entity connection string. To take dumps,download the following.

Anyway, I've worked through almost everything and I think this is the last issue. -- Lowell Nov 18 '05 #1 Post Reply Share this Question 5 Replies P: n/a Jeffrey Palermo http://www.thecodingforums.com/threads/iis-wont-load-asp-net-specified-metadata-not-found.91089/ Mike Walsh, Heslinki, Finland STS FAQ at http://www.collutions.com/Lists/FAQ WSS FAQ at http://wss.collutions.com Please reply to the newsgroup "Kenny S" wrote in message newshx.gbl... WhatIThink, Nov 3, 2010 #6 ragiramesh Joined: Jul 19, 2012 Messages: 1 Likes Received: 0 Thanks dkfredrickson, that worked ragiramesh, Jul 19, 2012 #7 ntaborda Joined: Aug 2, 2012 Messages: The new model had changed a few items which had to be duplicated in the "other" project's Web.Config file.

All rights reserved. In addition, does the problem occur after youv'e done some big changes on the server? Stay logged in Welcome to The Coding Forums! Simply adding the missing reference to the primary project resolved this problem, no need to edit the connection at all.

  • I'm an idiot.
  • Results 1 to 8 of 8 LinkBack LinkBack URL About LinkBacks Bookmark & Share Add Thread to del.icio.usTweet this thread Thread Tools Show Printable Version Email this Page… Subscribe to this
  • So If you feel possible, the quickest and simplest means is reinstalling the IIS and .net framework.
  • expand it a couple of levels until LM/W3SVC/1 under your computer name's folder shows up, then right click on it and select All tasks.
  • I am sure it is not much a preferred solution on production servers but this is at least a pos… Microsoft IIS Web Server How to create custom scanning profiles in
  • Install1: To st… Microsoft IIS Web Server Multiple websites on single instance of IIS Article by: Neeraj Prologue It is often required to host multiple websites on a single instance of
  • Searched for that problem and found this: http://www.iis-resources.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=2579&forum=4Now in this post they were talking about the MSDTC so I cheked that service and found that it wasn't started, so I try

The connection string could be wrong. share|improve this answer answered Jan 13 '12 at 18:26 Chris 2,3272129 add a comment| up vote 1 down vote A poor app.config or web.config file can do this.. share|improve this answer answered Mar 29 '12 at 15:28 Antoine Meltzheim 4,07741525 add a comment| up vote 2 down vote With having same problem I re-created edmx from Database. I solved it by re-registering COM+ dlls with the commands: "regsvr32 oleaut32.dll" and "regsvr32 ole32.dll George - Sunday, March 2, 2008 12:22:45 PM You do not have to re-install, just run

How to photograph distant objects (10km)? I've also "repaired" the VS installation and > all it's prerequisites. > > I have managed to get it working on another, somewhat similar system (same > OS, etc, different hardware) When the app comes up, you should see an expandable folder set called Console Root.

asked 7 years ago viewed 290025 times active 1 month ago Blog Stack Overflow Podcast #91 - Can You Stump Nick Craver?

Connect with top rated Experts 16 Experts available now in Live! I then uninstalled my application and recreated the links in IIS to my source directories for the various ASP.NET projects. Post your question and get tips & solutions from a community of 418,570 IT Pros & Developers. I know you say you haven't changed it, but if you have changed other things (say, the name of an assembly), it could still be wrong.

connectionString="metadata=res://*/Model.Project.csdl|res://*/Model.Project.ssdl|res://*/Model.Project.msl; change to connectionString="metadata=res://*/; share|improve this answer edited Jun 8 at 8:30 fedorqui 110k30166215 answered Jul 16 '09 at 12:12 MicTech 11.9k114371 7 It fixed it for me, but what I cannot open it in Frontpage although when I go to the http://kenny-xp (the local host) address the browser does display the page. How to draw a horizontal rule with a colour gradient? yogo - Wednesday, April 1, 2009 8:38:46 AM Thanks so much, it worked for me and it sounds like this saved me a lot of time as this was one of

Any ideas? But, been there, done that. Addendum: When I moved my edmx to a folder, I got the error again. Steen 8,594103453 add a comment| up vote 4 down vote I had the same problem.

look for the directory ...obj/{config output}/edmxResourcesToEmbed and check that the .csdl, .msl, and .ssdl resource files are there. So I have entity connection string for each layer.